WIE ZIJN WIJ

Mirjam Jansen, eigenaar Zomeracademie

Opleiding: Academie voor beeldende kunst Den Bosch. Werkt met brons en keramiek. Bevoegd docent beeldende kunst/ruimtelijk. Verbonden aan diverse centra voor de kunst. Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd in een groot aantal galerieën en is opgenomen in een aantal bedrijfscollecties. Zij is nauw betrokken bij allerlei onderwijssituaties en heeft veel ervaring in het begeleiden van cursussen en workshops, is coach beeldend voor het onderwijs. Tevens is zij een van de drijvende krachten achter Keramisto, het bekende platvorm voor de internationale keramiek. Sinds 2012 in samenwerking met Katrin König een eigen centrum voor de kunst "Eght Gennep". In 2004 genomineerde Verkiezing Kunstenaar van het Jaar

In alle jaren heb ik zoveel mensen gelukkig zien worden van een mooi beeld. Gaf ik eerst voornamelijk les in klei, gaandeweg ontdekte ik dat steeds meer mensen geweldig veel plezier beleefden en beleven aan het hakken in steen of het maken van een eigen bronzen beeldje. En nu is dit wat de deelnemers aan mijn cursussen doen: zich heerlijk uitleven op een prachtig stuk steen of fijnzinnige vormen uit zachte was of klei boetseren

 Werk van Mirjam is te zien op www.mirjamjansen.nl 

Ronald Naar

Studeerde af als pedagoog, richtte zich daarna op drama, stem en zang. Een grote inspiratiebron was het  Roy Hart Theatre met op fysiek gefundeerd en authentiek stemgebruik. Bij diverse zangpedagogen (o.a. aan conservatorium) werkte hij aan zijn (klassieke) zangstem. Bij de Schumann-academie behaalde hij o.a. de staatsexamens muziekgeschiedenis en solfège. Docent drama, de bovenbouw van de Vrije School Nijmegen en werkte daarna aan een PABO en voor het APS (onderwijskundig adviesbureau). Leidt het vocaal ensemble ‘de Strepsils’, geeft workshops en vertolkt hij liedjes. Met enthousiasme en toewijding kan hij een groep laten zingen en daarbinnen ieder individu tot zijn recht laten komen.

Voor meer informatie: e-mail en website  www.zingenddoorhetleven.nl

Ulrike Doszmann

Ulrike is in 1970 geboren te Dresden (DDR). ze begon haar studie danstheater in Hamburg en vervolgde die in Nederland aan de Fontys Dansacademie Tilburg (Moderne Theaterdans Uitvoerend) waar ze 1998 haar diploma ontving.

Ulrike werkte daarna met Pia Meuthen (Panama Pictures), Gonnie Heggen, RAZ, Sonja Augart (Fragmenta) Ad van Iersel, De Kwekerij, Jochen Stechmann (Traum-a) en met vloeistof. ook zette ze haar steentje bij als repetitor voor o.a. Jelena Kostic en Pia Meuthen. in 2005 begon Ulrike met het maken van eigen voorstellingen, veelal solo's en vaak op locatie: "Auf Wiedersehen, Helga", "MATTEN", "Is it magic?", Etüde, "Kein Titel gefunden", "WITOOR", "Drieluik over muziek", "Me and my fatboy".

Haar dansstukken maakte zij veelal i.s.m: L'Avventura, De NWE Vorst, Festival Cement, Stadswandeling, Tilburg Textiles, Paradox Tilburg. samen met Batja ten Kortenaar maakt Ulrike sinds 2010 kindervoorstellingen.  

Ulrike is te zien geweest op Oerol en treedt en trad op tijdens de Boulevard in den Bosch

http://ulrikedoszmann.nl/nl/

Kijk hier naar een filmpje van Ulrike

Esther Maria Reijs

Opleiding: academie voor beeldende kunst Arnhem (Artez), schilderen en sculptuur, 1e graads docent beeldende kunst en vormgeving.

Na haar afstuderen in 2004 is Esther werkzaam als beeldend kunstenaar en docent. Ze heeft ruime ervaring als docent beeldende vorming op middelbare scholen en in het geven van workshops en schildervakanties aan zowel volwassenen als kinderen in binnen- en buitenland.

‘Cursisten verder kunnen helpen in hun ontwikkeling op het beeldend vlak, hun vaardigheden en kennis vergroten, ze stimuleren en enthousiasmeren is mijn doelstelling als docent. Als ik blije en tevreden gezichten zie van de cursisten, geeft mij dat enorm veel voldoening.’

In haar eigen werk spelen dier en natuur een hoofdrol. Ze schildert vooral met olie- en acrylverf op paneel in een losse, vlotte toets.

Werk van Esther is te zien op www.estherreijs.com

Katrin König

Beroepsopleiding tot pottenbakker /keramist in Oost-Duitsland, opleiding tot meester-keramiste met alle bevoegdheden tot opleiden o.a. beroeps keramisten. 1996-1999 Technisch en pedagogisch adviseur in het opzetten van keramische opleidingen in Bolivia. Medeorganisator van het internationale keramiekfestival Keramisto in Milsbeek. Tot 2014 In samenwerking met Thomas Jan König gewerkt in eigen atelier.  Docent beeldende kunst aan diverse centra voor de kunst. Adviseur werkplaats aan het European Ceramic Work Center Oisterwijk sinds 2012 eigen bedrijf : Cera Art voor opleiding, cursussen, begeleiding en vormgeving in Keramiek Sinds Docent workshops draaien op de pottenbakkersschijf aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam

Katrin is al meer dan 25 jaar keramist en maakt in eigen atelier hand gedraaid serviesgoed met eigenzinnige tekeningen. Ervaren in alle keramische werktechnieken en met het maken van aardewerk, steengoed en ook porselein.

Keramiek van haar is te vinden in galerieën, winkels, tentoonstellingen, beurzen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië.

Vanuit de liefde voor mijn vak ben ik er 20 jaar geleden begonnen mijn kennis door te geven. In deze lange tijd heb ik gezien dat veel mensen het bezig zijn met klei als een eyeopener ervaren. Ik heb mensen uit verschillende culturen, verschillende leeftijden, verschillend niveau tot een zoektocht in uitdrukking en expressie kunnen verleiden. Met mijn grote kennis van het vak, openheid en nieuwsgierigheid kan ik mensen bereiken, motiveren en meenemen op een spannende ontdekkingstocht. Menig cursist is verbaasd, welke ontwikkeling hij onder mijn leiding neemt, welk verassende objecten ontstaan. Ik heb ervaring in het werken met groepen kinderen verschillende leeftijden, met volwassenen. Van korte workshops, alleen voor het kennismaken met het materiaal, tot jaarcursussen en zelf opleidingstrajecten in keramiek heb ik verzorgd.